Grupa Univerexport Bačka AD

grupa-univerexport-backa-o-namaGrupa Univerexport Bačka AD osnovana je 1968. godine. Kao prethodno društveno preduzeće, privatizovana je u januaru 2004. godine, a 15. Februara 2007. godine kompanija Univerexport postaje većinski vlasnik Grupe Univerexport Bačke AD.

Na samom ulasku u Bačku Palanku, locirani su proizvodni pogoni, sastavljeni od četiri organizacione jedinice: farma, klanica, restoran i maloprodaja.

Kroz istoriju razvijena su detaljna i korisna znanja svih standarda kvaliteta i higijene, usvojena je tehnologija visokog kvaliteta u uzgoju i preradi mesa i ostvarene su saradnje sa nacionalnim i internacionalnim organizacijama, zaduženim za razvoj mesne industrje.

U proteklom periodu investirano je u razvoj i osavremenjavanje proizvodnih pogona, posebno rashladnog sistema. Izgrađene su i puštene u pogon dve najsavremenije komore za dozrevanje mesa, kao i minus komore. Proširen je prostor za pakovanje, kao i magacin gotovih proizvoda. Grupa Univerexport Bačka AD opremljena je celokupnom opremom potrebnom za funkcionisanje moderne klanice, kako tehnološki, tako i fizički. Uvedeni su savremeni uređaji za kontrolu kvaliteta i oformljena je moderna laboratorija.

U svojoj delatnosti, Grupa Univerexport Bačka AD je prepoznatljiva po visokom kvalitetu. Još od osnivanja, poseduje širok asortiman proizvoda, a danas se distribucija ovih proizvoda vrši kroz široku maloprodajnu mrežu trgovinskih lanaca Univerexport i Trgopromet, kao i kroz 3 sopstvena maloprodajna objekta u Novom Sadu (1) i Bačkoj Palanci (2).

Asortiman Grupe Univerexport Bačke AD između ostalog obuhvata: sveže meso, slanine, dimljene proizvode, fermentisane suve kobasice, suvomesnate proizvode, barene kobasice…

Grupa Univerexport Bačka AD je uzimajući najbolje od svega: prirodnog, tradicionalnog i najsavremenije tehnologije, došla do savršene recepture proizvoda, koji odgovaraju ukusima savremenog potrošača.

Proizvedeni po biranim recepturama, kontrolisanog tehnološkog postupka, dimljeni i sušeni u specijalnim komorama za dozrevanje mesa, proizvodi Grupe Univerexport Bačke AD nalaze svoje mesto u srcu poštovalaca tradicije i kvaliteta.

U ponudi je raskošna paleta proizvoda, različitih ukusa koji predstavljaju pravi gastronomski užitak, svakome ko je bar jednom probao neprevaziđeni zalogaj.

Nove investicije se strateški planiraju, kako u okviru proizvodnog pogona, tako i u okviru distribucije, kontrole kvaliteta i zaštite životne sredine.

Vrhunski kvalitet proizvoda  Grupe Univerexport Bačke AD predstavlja spoj pažljivo biranih sastojaka, vrhunskog tehnološkog postupka i umešno kombinovanih tradicionalnih i savremenih trendova proizvodnje.

 

ODBOR DIREKTORA

  1. Dragoslav Vučurević

predsednik Odbora direktora GRUPA UNIVEREXPORT BAČKA AD Bačka Palanka

Po zanimanju maturant gimnazije, radio je u periodu od 1979. do 2007. godine kao samostalni preduzetnik. Od 2007. godine je zaposlen i vrši funkciju direktora u društvu Univerexport doo Novi Sad.

  1. Radoslav Berkov

član Odbora direktora GRUPA UNIVEREXPORT BAČKA AD Bačka Palanka

Po zanimanju diplomirani inženjer drumskog saobraćaja, u periodu od aprila 2011. do januara 2012. godine je obavljao poslove vozača u Univerexport doo Novi Sad, a od 2012. godine vrši funkciju Generalnog direktora GRUPA UNIVEREXPORT BAČKA ad Bačka Palanka.

  1. Aleksandar Miladinović

član Odbora direktora GRUPA UNIVEREXPORT BAČKA AD Bačka Palanka

Po zanimanju diplomirani ekonomista, obavljao je funkciju direktora sektora komercijalne opreme i menadžera prodaje u kompaniji Soko inženjering, i bio je direktor kompanije Trgo-Termika, a trenutno vrši funkciju direktora i člana upravnog odbora kompanije Soko inženjering.